08 Haziran 2018 Cuma Yazıyı Küçült Yazıyı Büyült
9 HAZİRAN ŞEREF VE KAHRAMANLIK GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN

Belediye Başkanımız Engin UZUNER, 9 Haziran İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günümüzün 97. Yıldönümü nedeni ile kutlama mesajı yayınladı.

Mesajında; "9 haziran Kurtuluş Savaşı yıllarında azgın ve saldırgan düşman saldırısı karşısında İnebolu halkının şanlı direnişinin ve düşmana meydan okuyuşunun yıldönümüdür. 9 Haziran İnebolu’dan cephelere gönderilecek silah ve malzemelerin düşmanlarca teslim alınmak istenmesine karşı İnebolu halkının kahramanlığının tescil edildiği gündür. İstiklal Savaşımızın can damarı fedakâr ilçemizin 1921 tarihinde iki Yunan Savaş gemisi tarafından bombalanmasından bu tarafa tam 97 yıl geçti. Vatanımızın bağımsızlığı için üzerine düşeni fazlasıyla yapmış ecdatlarımızla ne kadar gurur duysak da az.

Çevre köylerdeki gıcırdayan kağnılarla, cephaneler İnebolu- Kastamonu- Ankara yolu ile bağımsızlık Savaşı veren Kuvay-i Milliye güçlerine ücretsiz taşınmıştır. İşte bu Kayıkla kağnının mucizesidir... Zor, baskı, ceza kesinlikle yok, yalnız Kuvay-i Milliye ruhu, yalnız vatanseverlik ve tamamen “YA İSTİKLAL YA ÖLÜM! “ düşüncesi...

Ulu Önder Büyük Atatürk; “Gözüm Sakarya’da, Dumlupınar’da, kulağım İnebolu’da” sözü ile kurtuluş mücadelesinde İnebolu’nun önemini çok güzel vurgulamıştır. Çünkü o zorlu yıllarda, İnebolu’dan cephelere gönderilen silah, cephane ve diğer malzemeler uçurumun kenarındaki ülke için adeta can simidi gibidir. Bu silah ve cephanenin gemilerden indirilmesinde ve Ankara’ya taşınmasında İnebolu insanının göstermiş olduğu olağanüstü gayretler tarihe tanıklık etmektedir. Bu nedenledir ki İnebolu, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Beyaz Şeritli İstiklal Madalyası ve Beratı ile ödüllendirilmiştir. Yiğit İlçemiz İnebolu, ülkemizde İstiklal Madalyalı tek ilçe olma onuruna sahiptir.

Bu vesile ile tarihte yadsınamayacak bir öneme sahip Yiğit İlçemizin Yiğit insanlarının 9 Haziran Şeref ve Kahramanlık Gününü birlik, beraberlik ve İNEBOLU için tek yürek olma duyguları ile kutluyor, Saygılar Sunuyorum. " dedi.