26 Eylül 2018 Çarşamba Yazıyı Küçült Yazıyı Büyült
BELEDİYE BAŞKANIMIZ ENGİN UZUNER’İN ANKARA 1 NOLU BÖLGE KURULU TOPLANTILARINA KATILIMI HAKKINDA ÇIKAN ASILSIZ İDDAALARLA İLE İLGİLİ AÇIKLAMASIDIR

İlçemizin 240 hektarlık bir alanı koruma amaçlı imar planı sınırları içerisindedir. Bu 240 hektarlık alanın içerisinde binlerce parsel bulunmaktadır. Bu parsellerde yapılacak her türlü uygulama İmar Planları, İmar uygulamaları, restorasyon işlemleri Ankara 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulundan izin alınarak yapılması gerekmektedir.

Özellikle tescilli yapıların restorasyon işlemlerinde Projeler Ankara 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulunun onay ve iznine tabidir. Bu konular Belediyemizce Ankara 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kuruluna onaylanmak üzere iletilir. Adı geçen Kurul konuları gündeme aldıktan sonra Belediyemize yazı göndererek toplantıya davet eder.

Kurul toplantılarında, İlçemiz ile ilgili olan gündem konuları görüşülürken  Belediyemiz temsilcisine ihtiyaç duyulmaktadır.  Konu ile ilgili açıklayıcı bilgiler Belediyemiz tarafından verilmekte olup, kurul toplantısından olumlu kararlar çıkabilmesi için Belediyemizi temsilen bu toplantılara katılmak zorundayım. Toplantılara katılmadığımız taktirde konularla ilgili olumsuz kararlar çıkabilmekte ve bu durumda da hem Belediyemiz hemde halkımız zor durumda kalmaktadır. Kaldı ki, 27 Eylül 2018 Perşembe günü(yarın) yapılacak olan Ankara 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulunun 285. Toplantısına katılacağım. Ekte toplantı gümdemini göreceğiniz üzere gümdemde ki 8 konudan birisi olan ve İnebolu için büyük önem arzeden İlçemiz Şehirlerarası Otobüs Terminali karşısına yapılacak olan Karayolu köprüsü plan değişikliği konusu bulunmaktadır. Özellikle bu konu İlçemiz için son derece önemli bir konudur. Bu ve buna benzer ilçemizde ki tescilli yapıların onarımları, proje uygulamaları, koruma amaçlı imar planı içerisindeki inşai faaliyetler, inşaat ruhsatları, iskan ruhsatları ve bu gibi çalışmaların içerisinde olduğundan her hafta değişik konular vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda ilettiğimiz toplantı gündemleri oluşturulmaktadır. Bu gündemlerde şu anda olduğu gibi göreve geldiğim günden bu zamana aynı şekilde devam etmiştir. Bu toplantılara katılarak hem Belediyemizin hem de halkımızın menfaatlerini gözetmekteyim.

Hakkımda çıkan asılsız ithamlar ve iftiralar şahsımı zora soktuğu gibi gereksiz dedikoduların oluşmasına sebep olmaktadır. Bunlar son derece çirkin ve üzücü iftiralardır. Bu asılsı< itham ve iftiralarda bulunanları esefle kınıyorum.

Bu açıklamayı kamuoyunun bilgisine sunarım.

Saygılarımla.