08 Mart 2019 Cuma Yazıyı Küçült Yazıyı Büyült
BAŞKANIMIZIN, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Belediye Başkanımız Engin UZUNER, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Mesajında;

‘‘Bugün, kadınlarımızın emeklerine olan şükranlarımızı bir kere daha dile getireceğimiz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bizleri doğuran, eğiten, eşimiz, kardeşimiz olan, bizlerin bugünlere ulaşmasında en büyük emeği veren kadınlarımızın en kıymetli varlıklarımız olduğu şüphesizdir.

Türk milleti, Osmanlı döneminden Cumhuriyet’e kadar kadınına her zaman önem vermiş ve baş tacı etmiştir. İstiklal Savaşı'nda vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle birlikte cepheden cepheye koşan Türk Kadını hakkında devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Dünyada hiçbir milletin kadını ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluş ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar hizmet gösterdim”' diyemez, şeklindeki sözleriyle kahraman kadınlarımıza verdiği değeri ve önemi vurgulamıştır.

İslam dünyasının ışığı, son peygamberimiz Hz. Muhammed’in “Cennet anaların ayakları altındadır.” ve Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey kahraman Türk kadını! Sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın.” sözleri bizlere bu konuda ışık olmalıdır. Varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörü ile yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta İnebolulu kadınlarımız olmak üzere, bütün kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nü içtenlikle kutluyorum. Evladını, eşini bu vatan için şehit veren kahraman kadınlarımızın da gününü ayrıca kutluyor, ellerinden öpüyorum.’’ dedi.