12 Mart 2019 Salı Yazıyı Küçült Yazıyı Büyült
BAŞKANIMIZIN, İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 98. YILDÖNÜMÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ MESAJI

Belediye Başkanımız Engin UZUNER, İstiklal Marşı'mızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında şu açıklamalarda bulundu.

“İstiklal Marşı'mız Anadolu da tüten son ocağa, alınan son nefese, istiklal elde edilinceye ve Hürriyet kazanılıncaya kadar mücadele azminin ifadesi ve Türk milletinin vatanına ve hürriyetine göz dikenlerle mücadele kararlılığının ilanıdır. İstiklal Marşı, özlü dizeleriyle Türk Milletinin yurt ve bayrak sevgisini, özgürlük, bağımsızlık ve çağdaşlık tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır. İstiklal Marşımızda en veciz şekliyle ifade edilen mesajlar, günümüzde de sadece manevi dünyamızı aydınlatmakla kalmamakta, aynı zamanda geleceğimize de ışık tutmaktadır. Atalarımızın, Bir Millet her Nesilde yeniden doğar sözünden hareketle İstiklal Mücadelemizin ölümsüz destanı, bugün de milletimizin ortak sesi, ortak vicdanı olan İstiklal Marşımızın ruhunu genç nesillerde yeniden diriltme ve yaşatma zamanıdır. Milli Marşımız, tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak İstiklal mücadelesini kazandığını anlatan bir tarihi vesika olması sebebiyle, milletimizi meydana getiren bütün fertler olarak, bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhunu, bu duygu birliğini ilelebet muhafaza etmeliyiz. Bu milletin evlatlarına istiklal ve istikbal mücadelesini başararak, milletler camiasında hak ettiği yere ulaşmada, daha iyi, daha müreffeh bir gelecek için azimle, inançla çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu düşüncelerle İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün yıldönümünü kutluyor, milli şairimiz, büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy‘u ve bütün şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum” dedi.