Ana Sayfa | İletişim | KVKK
info@inebolu.bel.tr info@inebolu.bel.tr +90 (366) 811 45 00 +90 (366) 811 45 00 E-Belediye
?stiklal Madalyal? Tek ?l?e T.C. İnebolu Belediyesi | www.inebolu.bel.tr
İNEBOLU
» İlçemizi Tanıyalım
» İlçemizde Turizm
» İstiklâl Madalyamız
» Atatürk ve İstiklâl Yolu
» İnebolu Denk Kayığı
» Türk Ocağı ve Şapka Nutku
» İnebolu Konakları
» Tarihi Mekanlar ve Ören Yerleri
• Geriş Tepesi Ören Yeri
• Apaş Tepesi Ören Yeri
• Nezihe Battal Kültür Evi
• Pembe Köşk
• Hamamcı Kadı Salih Reis Anıtı
• Dr. İsmail Hakkı Bey Anıtı
• Yeni Camii Bahçesi - Güneş Saati
• Karaca Mahallesi Camii
• Dibek Köyü Bıçakçılar Mahallesi
• Şehit Şerife Bacı Anıtı
» İnebolu Heyamolamız
» Kurtuluşa Giden Yolda, İnebolu Kent Müzesi
» İnebolu'lu Şair ve Yazarlar
» Organik Yöresel Halk Pazarı
» Mahallelerimiz ve Muhtarlıklar
» İnebolu Sempozyumu
» Kültür & Sanat Portalı
Tarihi Mekanlar ve Ören Yerleri
Yazıyı Küçült Yazıyı Büyült
Geriş Tepesi Ören Yeri
Geriş Tepesi Ören Yeri Geriş Tepesi; İlçenin güneyinde , 495 m yüksekliğindeki tepedir. İnebolu’da ki üç önemli kale kalıntısından birinin bulunduğu yerdir. Buradaki düzlüklerde hangi tarihte yapıldığı kesin bilinemeyen büyük bir manastır kalıntıları vardır. Manastırda sarnıçlar, sütun ve kitabeler mevcuttur. Sütun ve üzerindeki monogram Bizans özellikleri yansıtmaktadır. Çevresinde bir çok misafirhane ve dükkanların bulunduğu kalıntılardan anlaşılmaktadır.
Apaş Tepesi Ören Yeri
Apaş Tepesi Ören Yeri İnebolu’daki üç önemli kale kalıntılarından biri; İlçenin ilk defa kurulduğu kale kalıntılarından anlaşılan Boyran mahallesindedir. Bu kalenin eski adı ile Abraş ve şimdi ki adı ile Abaş Tepeden başlayıp Kızılkaraya kadar uzandığı görülmektedir. Avara Mahallesinin belli yerlerinde şehir harabelerinin mevcudiyetini kanıtlayan sütun başlıklı nakışlı kabartma figürlü mermer parçalarının bulunmasıdır.
Nezihe Battal Kültür Evi
Nezihe Battal Kültür Evi Bina 1896 yılında inşa edilmiştir. İnebolu Evlerindeki tarihsel doku değiştirilmeden restorasyonu gerçekleştirilmiştir. Evin içindeki kapılar ilk yapım halleri ile doğallığı korunarak yenilenmiştir. Kültür evinin dış cephe görünümü 2 katlı olmasına rağmen binanın içerisine girildiğinde 5 katlı olduğu görülmektedir. Bahçeye inildiğinde ise doğal olarak yapılmış su kuyusunu ve ekmek fırınını görebilirsiniz.
Pembe Köşk
Pembe Köşk Düz tarla denilen tepe üzerindeki liman manzaralı büyük bahçeli, pembe renkli konak ve müştemilatından oluşan özel mülk.
Hamamcı Kadı Salih Reis Anıtı
Hamamcı Kadı Salih Reis Anıtı İstiklal Harbi sırasında.İnebolu’ya gemilerle getirilen harp malzemeleri kahraman denizcilerimiz tarafından DENK KAYIKLARIYLA karaya çıkartılıp, yaşlılar,kadınlar ve çocuklar tarafından,depolara taşınmış,oradan da, KAĞNILARLA cepheye ulaştırılmıştır.
Dr. İsmail Hakkı Bey Anıtı
Dr. İsmail Hakkı Bey Anıtı Balkan Savaşı esnasında ve bitiminden hemen sonra cephelerde Tifüs hastalığına yakalanan İnebolu’daki Memleket Hastanesine gönderilen askerlerimizin tedavisi için gece gündüz çalışırken, kendiside bu mikrobu kaparak yaşamını yitiren Tosyalı Kahraman Doktorumuzu bir vefa duygusuyla halkın anıt dikip mezarını da Anıt Mezar yaptığı Türkiye’deki tek ilçe İneboludur.
Yeni Camii Bahçesi - Güneş Saati
Yeni Camii Bahçesi - Güneş Saati 1903’lü yıllarda YAPILAN İnebolu Yeni Camiinin bahçesinde bulunan dünyanın en iyi güneş saati işlevini hala sürdürüyor.
Karaca Mahallesi Camii
Karaca Mahallesi Camii İlçemiz Karaca Mahallesinde bulunan taş minareli ve taştan yapılmış musalla taşı olan tarihi Camii.
Dibek Köyü Bıçakçılar Mahallesi
Dibek Köyü Bıçakçılar Mahallesi İnebolu’ya 17 km mesafede ki köyümüzde yüz yıllardır geleneksel bir şekilde sürdürülen bıçak, balta, nacak vb. aletlerin üretimi görülmeye değer bir faaliyettir.
Şehit Şerife Bacı Anıtı
Şehit Şerife Bacı Anıtı Kurtuluş Savaşı'nda eli silah tutanların cephede olduğu sıralarda İnebolu’ya çıkarılan silah ve cephanelerin Kastamonu üzerinden Ankara'ya ulaştırılmasında yaşlı erkeklerle kadınların da insanüstü çalışmaları olmuş, tarihe geçmişlerdir.
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Youtube | T.C. İnebolu Belediyesi Facebook | T.C. İnebolu Belediyesi Twitter | T.C. İnebolu Belediyesi RSS | T.C. İnebolu Belediyesi +90 (366) 811 45 00
» Başkan’dan
» Belediye Tarihi
» Haberler
» Duyurular
» Etkinlikler
» İletişim
» İlçemizi Tanıyalım
» Hizmet Rehberi
» E - Bülten
» Projelerimiz
» Fotoğraf Galerisi
» Video Galerisi
» İnebolu Kent Rehberi
» İnebolu Nöbetçi Eczane
» İnebolu Sinema Rehberi
» İnebolu Kent Müzesi
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
Beni Yeniliklerden Haberdar Et
Tel: +90 (366) 811 45 00 | E-Posta: info@inebolu.bel.tr
Copyright 2015 © İnebolu Belediyesi Tüm Hakları Saklıdır.