Ana Sayfa | İletişim | KVKK
info@inebolu.bel.tr info@inebolu.bel.tr +90 (366) 811 45 00 +90 (366) 811 45 00 E-Belediye
?stiklal Madalyal? Tek ?l?e T.C. İnebolu Belediyesi | www.inebolu.bel.tr
İNEBOLU
» İlçemizi Tanıyalım
» İlçemizde Turizm
• İnebolu Evleri
• İnebolu Turizm Rehberi
• İstiklal Yolu Yürüyüşü
» İstiklâl Madalyamız
» Atatürk ve İstiklâl Yolu
» İnebolu Denk Kayığı
» Türk Ocağı ve Şapka Nutku
» İnebolu Konakları
» Tarihi Mekanlar ve Ören Yerleri
» İnebolu Heyamolamız
» Kurtuluşa Giden Yolda, İnebolu Kent Müzesi
» İnebolu'lu Şair ve Yazarlar
» Organik Yöresel Halk Pazarı
» Mahallelerimiz ve Muhtarlıklar
» İnebolu Sempozyumu
» Kültür & Sanat Portalı
İlçemizde Turizm
Yazıyı Küçült Yazıyı Büyült
İnebolu, son yıllarda ilgi çekmeye başlayan turistik yerlerdendir. Denizin yanında özellikle doğal güzelliği, yem yeşil tepeleri hayranlık uyandırmaktadır. 2 adet plajın yanı sıra Cide ve Abana yolları güzergâhında birçok güzel koylardan plaj olarak yararlanılmaktadır.

Özellikle Özlüce köyü sahillerinin güzel kumsallar çadır ve karavan turizmi için çok elverişlidir. İlçenin Kastamonu, Ankara, İstanbul ile komsu ilçeleri arasında her gün muntazam otobüs ve minibüs seferleri çok sayıda otobüs firması tarafından gerçekleştirilmektedir.

İnebolu`da Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Korumu Kurulu'nca koruma altına alınan 350 adet ev vardır. Kültür Bakanlığı, Kastamonu Valiliği ve Ankara Mimarlar Odası’nın İnebolu Evlerini Yaşatma Projesi (INEYAP) çerçevesinde yürüttüğü çaIışmaIar ile tarihi dokuyu koruyarak doğa ile uyumlu kent örneklerinin nadir temsilcisi İnebolu’yu bu yönüyle de tanıtmayı amaçlamaktadır. İlçede 400 yatak kapasitesi mevcut olup, diğer otellerle kamu kuruluşlarının misafirhaneleri ile birlikte 500 yatak kapasitesi vardır. Yaz aylarında İnebolu Lisesinin 100 yataklı pansiyonu da İnebolu’ya gelen öğretmen ailelerine tahsis edilmektedir. Dışardan gelen İnebolu’lar ise genellikle akrabalarının evlerinde misafir olarak kalmaktadırlar. İlçemizde turistik belgeli işletme olarak İonopolis Şahin Tepesi Pansiyon mevcuttur.  Boyranaltı sahilinde bulunan Belediye ve Özel İdare Müdürlüğüne ait Yakamoz Tatil köyü turistik niteliği taşımaktadır. Ayrıca Öğretmenevi  ve Turizm Ötelcilik Meslek Lisesine bağlı Uygulama oteli de yazın turistik hizmet vermektedir.

Halkın ve İnebolu’ ya gelenlerin büyük çoğunluğu Boyranaltı sahilinde denize girmektedir. Özelliklede Özlüce Köyü Sahilleri çadır ve karavan turizmi için çok elverişlidir. 9 Haziran, İnebolu'da "Şeref ve Kahramanlık Günü", yurdumuzun her sahil bölgesinde olduğu gibi 1 Temmuz günü ise Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutlanmaktadır. Her yıl Temmuz Ayının üçüncü  haftasında "İnebolu Heyamola Uluslararası Deniz Şenlikleri Kültür ve Sanat Festivali " gerçekleştirilmektedir.
İnebolu Evleri
İnebolu Evleri genelde 3 katlı bahçeli yapılardır. Bahçelerde erik, fındık, dut, elma, ceviz gibi meyve ağaçları bulunur. Hemen hemen her bahçede su kuyusu bulunur. Ayrıca bahçelerde yaz sohbetleri için çardak veya avlu içinde oturma mekanları bulunur.
İnebolu Turizm Rehberi
İstiklal Yolu Yürüyüşü
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Youtube | T.C. İnebolu Belediyesi Facebook | T.C. İnebolu Belediyesi Twitter | T.C. İnebolu Belediyesi RSS | T.C. İnebolu Belediyesi +90 (366) 811 45 00
» Başkan’dan
» Belediye Tarihi
» Haberler
» Duyurular
» Etkinlikler
» İletişim
» İlçemizi Tanıyalım
» Hizmet Rehberi
» E - Bülten
» Projelerimiz
» Fotoğraf Galerisi
» Video Galerisi
» İnebolu Kent Rehberi
» İnebolu Nöbetçi Eczane
» İnebolu Sinema Rehberi
» İnebolu Kent Müzesi
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
Beni Yeniliklerden Haberdar Et
Tel: +90 (366) 811 45 00 | E-Posta: info@inebolu.bel.tr
Copyright 2015 © İnebolu Belediyesi Tüm Hakları Saklıdır.