Ana Sayfa | İletişim | KVKK
info@inebolu.bel.tr info@inebolu.bel.tr +90 (366) 811 45 00 +90 (366) 811 45 00 E-Belediye
?stiklal Madalyal? Tek ?l?e T.C. İnebolu Belediyesi | www.inebolu.bel.tr
21 Mayıs 2024 Salı Yazıyı Küçült Yazıyı Büyült
Duyuru
9 Hazİran Şeref Ve Kahramanlik Günümüzün 103. Yili Kutlu Olsun
9 Haziran 2024 Pazar
Belediye Başkanımız Engin UZUNER, 9 Haziran İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günümüzün 103. Yıldönümü nedeni ile kutlama mesajı yayınladı. Mesajında; "9 haziran Kurtuluş Savaşı yıllarında azgın ve saldırgan düşman saldırısı karşısında İnebolu halkının şanlı direnişinin ve düşmana meydan okuyuşunun yıldönümüdür. 9 Haziran İnebolu’dan cephelere gönderilecek silah ve malzemelerin düşmanlarca teslim alınmak istenmesine karşı İnebolu halkının kahramanlığının tescil edildiği gündür. İstiklal Savaşımızın can damarı fedakâr ilçemizin 1921 tarihinde iki Yunan Savaş gemisi tarafından bombalanmasından bu tarafa tam 103. yıl geçti. Vatanımızın bağımsızlığı için üzerine düşeni fazlasıyla yapmış ecdatlarımızla ne kadar gurur duysak da az. Çevre köylerdeki gıcırdayan kağnılarla, cephaneler İnebolu- Kastamonu- Ankara yolu ile bağımsızlık Savaşı veren Kuvay-i Milliye güçlerine ücretsiz taşınmıştır. İşte bu Kayıkla kağnının mucizesidir... Zor, baskı, ceza kesinlikle yok, yalnız Kuvay-i Milliye ruhu, yalnız vatanseverlik ve tamamen “YA İSTİKLAL YA ÖLÜM! “ düşüncesi... Ulu Önder Büyük Atatürk; “Gözüm Sakarya’da, Dumlupınar’da, kulağım İnebolu’da” sözü ile kurtuluş mücadelesinde İnebolu’nun önemini çok güzel vurgulamıştır. Çünkü o zorlu yıllarda, İnebolu’dan cephelere gönderilen silah, cephane ve diğer malzemeler uçurumun kenarındaki ülke için adeta can simidi gibidir. Bu silah ve cephanenin gemilerden indirilmesinde ve Ankara’ya taşınmasında İnebolu insanının göstermiş olduğu olağanüstü gayretler tarihe tanıklık etmektedir. Bu nedenledir ki İnebolu, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Beyaz Şeritli İstiklal Madalyası ve Beratı ile ödüllendirilmiştir. Yiğit İlçemiz İnebolu, ülkemizde İstiklal Madalyalı tek ilçe olma onuruna sahiptir. Bu vesile ile tarihte yadsınamayacak bir öneme sahip Yiğit İlçemizin Yiğit insanlarının 9 Haziran Şeref ve Kahramanlık Gününü birlik, beraberlik ve İNEBOLU için tek yürek olma duyguları ile kutluyor, Saygılar Sunuyorum. " dedi.
Başkanımız Engin Uzuner'den Yks Öğrencilerine Başarı Mesajı
7 Haziran 2024 Cuma
Belediye Başkanımız Sayın Engin UZUNER YKS sınavına girecek olan Öğrencilerimize Başarılar diledi ve ''Geleceğimizi emanet edeceğimiz değerli öğrencilerimizin, büyük bir azim ve çabayla hazırlandıkları bu sınavı başarıyla geçeceklerine yürekten inanıyorum. Bütün ümidim gençliktedir” diyen Büyük Atatürk’ün izinde yürüyen gençlerimiz mutlaka başarılı olacaktır. Onların bizim gözümüzdeki değeri herhangi bir sınav ile ölçülemeyecek kadar değerlidir. Sonuç ne olursa olsun çocuklarımız ellerinden gelenin en iyisini yaparak yarınlara güçlü bir şekilde hazırlanmaya devam edecektir. Eğitime, öğretime büyük önem veren İnebolu Belediyesi olarak öğrencilerimizin sınav günlerinde de yanlarında olduğumuzu sınavlarının rahat sağlıklı ve güvenli bir biçimde geçmesi için her türlü tedbirleri aldığımızı , tüm eğitim hayatları boyunca yanlarında olduğumuz, onların kişisel ve mesleki gelişimleri için elimizden gelenin fazlasını yapacağımızın bilinmesini istiyorum’’ dedi. Bu duygu ve düşüncelerle, geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz için emek veren öğretmenlerimize de teşekkür ediyor, maddi manevi destekleriyle, nice emek ve fedakârlıklarıyla çocuklarımızı yetiştiren ailelerine de selamlarımı iletiyor, sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum." dedi.
Belediyemiz Tüm Ekipleriyle 9 Haziran Şeref Ve Kahramanlık Günümüzün 103. Yıldönümü Kutlamalarına Hazırlanıyor.
7 Haziran 2024 Cuma
Belediyemiz Tüm Ekipleriyle 9 Haziran Şeref ve Kahramanlık günümüzün 103. yıldönümü kutlamalarına hazırlanıyor.
İnebolumuzun Kahramanliğinin 103. Yildönümünde Beledİye Başkanimizdan Müzemİzİn Ücretsİz Zİyaret Jestİ
7 Haziran 2024 Cuma
Belediye Başkanımız Engin UZUNER 9 Haziran İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü’müzde müzemizin ücretsiz olarak ziyaret edilmesi için jestte bulundu. 9 Haziran İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü’müzün 103. Yıl dönümü kapsamında, Belediyemiz özel müzesi olan Kurtuluşa Giden Yolda İnebolu Kent Müze’mizi 9 Haziran 2024 Pazar Günü tüm misafirlerimiz ücretsiz olarak ziyaret edebileceklerdir.
9 Haziran Şeref Ve Kahramanlık Günü Programı
7 Haziran 2024 Cuma
Bu yıl 103. yıldönümünü kutlayacağımız 9 Haziran Şeref ve Kahramanlık günü programımız
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Youtube | T.C. İnebolu Belediyesi Facebook | T.C. İnebolu Belediyesi Twitter | T.C. İnebolu Belediyesi RSS | T.C. İnebolu Belediyesi +90 (366) 811 45 00